Esther Krieken
12/30/2019
2 min
0

Wat ik op de basisschool had willen leren...

12/30/2019
2 min
0

Wat had ik graag mijn rugzak met zoveel andere dingen gevuld, dan met hoofdzakelijk cognitieve vakken als rekenen, taal, aardrijkskunde, geschiedenis... Ik was een meisje wat droomde. Uren kon ik naar buiten staren en had ik de mooiste fantasieën over wat ik graag wilde. Naar buiten, tussen de dieren, met mijn handen in de aarde wroeten, in bomen klimmen en thuiskomen waar mijn moeder me weer aankeek met een blik van: "Waar heb je nu weer ingezeten?" Vandeweek nog zei ze tegen mijn kids dat ik tussen de middag vaak het konijnenhoek in dook (wat ik me nog heel goed herinner), om vervolgens met een trui met konijnenplas en poep weer terug naar school te huppelen...

Ik had ook heel graag het leven wat beter willen begrijpen, of in ieder geval mezelf. Ik vind het erg boeiend om uit te zoeken waarom ik doe wat doe, zeg wat ik zeg, voel wat ik voel, zie wat ik zie, hoor wat ik hoor...Iedereen ervaart de wereld op zijn of haar eigen manier en ik vind het belangrijk dat ik mezelf snap en de mensen om me heen, met name de mensen die me dierbaar zijn en de mensen die mij opzoeken in mijn werk. Iedereen heeft een uniek verhaal! Wat een overeenkomst is tussen alle mensen is dat iedereen graag gehoord en gezien wordt. Dit begint al bij het hele prille begin. Bij jouw ontstaan, hoe jouw ouders zwanger werden van jou, of je welkom was of niet, hoe jouw tijd in de baarmoeder was, hoe je daar gevoed werd, hoe jouw geboorte was en de eerste belangrijke maanden van jouw leven. Of er op jouw behoeftes gereageerd werd en hoe. Ook daar had ik het graag op school over gehad. Dat we allemaal anders zijn en dat dit een reden heeft, verschillende redenen zelfs. We zouden elkaar zoveel beter begrijpen hierdoor en ervoor elkaar kunnen zijn, gewoon door naar elkaar te luisteren...Ik hoop oprecht dat mijn dromen hierover nog veel meer vorm krijgen dan dat het nu heeft. Dat ik heel Nederland (om mee te beginnen) hiervan bewust maak. Ons pre,- en perinatale leven en de invloed ervan op de rest van ons leven. Ik droom nog steeds, net zoals ik toen ik klein was, met het verschil dat ik mijn dromen nu waarmaak.

Ik nodig jou graag uit dit ook te doen en bied je met alle liefde mijn hulp aan!

Schrijf je in voor mijn lezing (bij mij thuis in de praktijk), waar je voor een prikkie op de eerste rij zit/ of schrijf je in voor mijn online Challenge. Natuurlijk mag je ook direct aan de slag met mijn online programma. Velen gingen je al voor met verbluffende inzichten en resultaten!

Laat ook jouw dromen uitkomen en ga stralen in 2020, zoals alleen jij dat kunt!

Reacties