Esther Krieken
03/21/2022
4 min
2

Alles verandert, dat is zeker in het leven

03/21/2022
4 min
2

ALLES VERANDERT

Als er iets is, wat zeker is in het leven, is het dat Alles verandert. Om je heen en in jezelf. De continuïteit van het leven is verandering, zeg ik ook weleens.

De prachtige boom op deze foto staat in mijn tuin. Tot een paar weken terug, zag je alleen takken. Nu volop in bloei en binnen een paar weken, zullen de bloemen afgevallen zijn. De boom zelf is helemaal oké met deze veranderingen!

Mijn leven is de laatste maanden ook erg veranderd. Of…eigenlijk is dat een proces van veranderingen geweest de laatste jaren, echter is het nu voor de buitenwereld zichtbaar(der). Mijn binnenwereld is, net als die van jou, nagenoeg onzichtbaar voor de meesten.

Inmiddels woon en werk ik op een prachtige plek in een heel fijn huis samen met de kids. Zij wonen nu afwisselend bij mij en bij hun vader. Hier ervaar ik elke dag rust, liefde, warmte en gezelligheid. Ik kan nu volmondig zeggen dat ik elke dag weer thuis kom bij mezelf. Dat is een enorme rijkdom. De afgelopen maanden waren een rollercoaster aan emoties en dat is het soms nog steeds, echter inmiddels wel een stuk milder. Wanneer ik ’s avonds mijn bed indook, kon ik soms gewoon niet bevatten dat er zoveel dingen op 1 dag gebeurd waren. Mijn hoofd kon het niet bolwerken, mijn lichaam kreeg de kans niet om het te verwerken. Dat is ook heel logisch; alles heeft tijd, aandacht, bewustwording en heling nodig. Ik kan heel goed zijn met wat er is. En dat is veel; naast intens verdriet, is er enorm veel Liefde in en om me heen. Ik voelde me al een rijk en gezegend mens met zoveel lieve mensen om me heen; dit is alleen maar nog sterker geworden. Het verdriet voelt soms overweldigend, echter wanneer ik daar helemaal mee kan zijn, voel ik dat het door me heen stroomt en ik tegelijkertijd intens verdriet en intens geluk kan ervaren en voelen. Het is er beide. Ik heb in november jl. hardop uitgesproken dat ik in Liefde los wil laten en in Liefde wil ontvangen. Dit is als een mantra met me meegereisd en tot op de dag van vandaag spreek ik dit nog steeds hardop uit (o.a. voor de spiegel). Het maakt het hele proces een stuk draaglijker en het zorgt er mede voor dat er heling in mezelf plaatsvindt.

Ik geniet van het leven, elke dag. Ik leer, elke dag. Misschien nog wel het meest van “mijn” kinderen. We lachen, dansen, kletsen, huilen, mopperen (heel soms), knuffelen, luisteren, vertellen; iedere keer weer laten ze me versteld staan van hun wijsheid en kracht. Allemaal op hun eigen manier, hun eigen vorm, ik zou er boeken over kunnen schrijven.

Onlangs kreeg ik via de app een prachtig gebed toegestuurd. Dit verwoordt hoe ik in het leven sta. Ook in mijn werk is dit van levensbelang. Als je wilt leven i.p.v. overleven, lees dit dan en laat het maar eens echt tot je doordringen. Het leven wordt er zoveel makkelijker van. Ik zeg altijd dat keuzes maken niet zo moeilijk is, wanneer je jezelf goed kent en je van jezelf houdt. De consequenties van je keuzes mag je ook volledig omarmen…en dat is soms weleens…hoe zal ik het zeggen…een echte uitdaging.

De Nahuatl zegening

Ik bevrijd mijn ouders van het gevoel dat ze bij mij gefaald hebben.

Mijn kinderen bevrijd ik van de behoefte om me trots te maken. Mogen zij naar hartenlust hun eigen weg gaan. Mogen ze hun intuïtie volgen om hun dromen te verwezenlijken.

Mijn partner bevrijd ik van de verplichting om mij compleet te maken. Ik mis niets, ik leer de hele tijd van iedereen.

Ik dank mijn grootouders en mijn voorouders die ter wereld zijn gekomen, zodat ik vandaag kan leven. Ik verlos hen van mislukkingen en onafgemaakte verlangens uit het verleden, wetende, dat ze hun best deden, om hun levensomstandigheden zo goed mogelijk te dragen.

Ik eer mijn familie, houd van haar en accepteer haar als vrij van alle fouten. Ik toon mijn ziel voor haar ogen en daarom weet mijn familie dat ik niets meer achterhoud en dat ik niets meer verschuldigd ben.

Ik dien alleen trouw te zijn aan mezelf en aan mijn eigen bestaan, door de wijsheid van mijn hart te volgen.

Mijn levensplan vervul ik nu zonder verplichting aan mijn familie.

Ik weet dat mijn vrede en geluk mijn eigen verantwoordelijkheid is. Ik geef de rol van redder op en ik hoef niet langer degene te zijn die aan de verwachtingen van anderen voldoet.

Door te leren door de liefde en alleen door de liefde, eer ik mijn essentie en zegen ik mijn essentie en mijn manier van uitdrukken, ook al word ik misschien niet begrepen.

Alleen ik begrijp mezelf omdat alleen ik mijn verhaal heb geleefd en beleefd; omdat ik mezelf ken, ik weet wie ik ben, wat ik voel, wat ik doe en waarom ik het doe.

Ik eer mezelf, ik hou van mezelf en ik accepteer mezelf als vrij van schuld.

Ik eer ook jou, ik hou van je en ik accepteer je als vrij van schuld. Ik eer de goddelijkheid in mij en in jou. We zijn vrij.

Zo ben ik ook vrij om te werken waar ik wil. Al zet je me in de bush bush, midden in de stad, in een hutje op de hei, of in een flatgebouw; mijn werk kan ik overal beoefenen. Ik woon nu niet meer bij de paarden. Ze gaan binnenkort verhuizen naar een hele mooie plek in een fantastische, bosrijke omgeving, waar ik ook cliënten kan ontvangen. Tot die tijd werk ik vanuit huis, Beekveld in Berlicum, waar ik een heerlijke binnenruimte als praktijk heb en we ook lekker naar buiten, de natuur in kunnen. Voel je welkom in mijn praktijk “Ik hou van mij”, waar je het belangrijkste in je leven (opnieuw) leert; het houden van jezelf. Wanneer je van jezelf houdt, kun je leven op een manier die echt bij je past, waar je zelf voor kiest en de consequenties met liefde omarmt.

De klacht(en) die je nu ervaart, de hulpvraag die nu bij je speelt, of het fysiek en/ of mentaal is (gaan vaak hand in hand uiteraard); we onderzoeken het samen. Bewustwording is 1, het helingsproces volgt. Neem een kijkje op www.ikhouvanmij.eu en maak geheel vrijblijvend een afspraak. Wil je van tevoren telefonisch of per mail contact? Neem die stap dan en we kijken samen naar de mogelijkheden. De meesten krijgen de behandelingen (deels) vergoed door de Zorgverzekering.

Ik kijk ernaar uit jou te ontmoeten!

Reacties