Video Aspect Ratio: 16:9

Systemische Paardencoaching

& OERsterk Inspiratielezing m.b.t. de Overgang

Kies jouw datum:

5 jan 2024

2 maart 2024

13 april 2024

11 mei 2024

Paarden leiden jou snel naar de kern

Direct (Opr)echte feedback!

OERsterk                     Leven

Lezing, direct toepasbaar!

Systeem/ familieopstelling

De invloed ervan op jouw Overgang

Meer inzicht en grip op jouw proces in de Overgang

Systemisch Paardencoaching door Esther ten Hoeve en Esther van Krieken. Met (systemische) Paardencoaching word je gecoacht m.b.v. paarden. Paarden spiegelen van nature emoties, voelen energie feilloos aan en scannen continue de lichaamshouding van de ander en van de omgeving. Zij kunnen met hun gedrag in reactie op jouw gedrag, emotie en energie waardevolle informatie en inzicht geven over jou en jouw systeem van herkomst. Een (paarden)coach analyseert zowel jou als het paard en kan door het stellen van gerichte vragen tot een goede analyse van zowel jouw gedrag als emotie komen. Jij krijgt eerlijke en (opr)echte feedback. Doordat paarden niet aan sociaal wenselijk gedrag doen, reageren vanuit een natuurlijk instinct en in staat zijn zonder veroordeel bij jou de gevoelige snaar te raken en tot jouw kern door te dringen, zijn ze bij uitstek geschikt jou te helpen daadwerkelijk stappen te zetten in de goede richting.


We focussen vandaag op het proces rondom de Overgang.

De energie van OVERGANG zendt vertrouwen uit en bereid je voor op nieuwe tijden.


De helft van de Nederlandse bevolking heeft ermee te maken; de overgang. En eigenlijk de andere helft ook want voor sommige vrouwen is deze periode knap lastig en dat kunnen de mannen ook zo ervaren!


Tijdens de overgang maak je minder van de zorg-hormonen oestrogeen en oxytocine aan waardoor je minder de behoefte hebt om voor anderen te zorgen. Het is nu tijd om voor jezelf te zorgen. Met de overgang komt er meer rust en ruimte voor jezelf en voor wat je echt belangrijk vindt in het leven.


Volgens de wetenschap is de overgang de periode dat je eicellen op zijn, je hebt geen menstruaties meer en je eierstokken maken geen hormonen meer aan. Je lichaam heeft de overgang van vruchtbaar naar onvruchtbaar gemaakt.


Dat klinkt niet echt positief. Je hoort ook weinig positieve verhalen over de overgang. Meestal gaat het over zweetaanvallen, plotseling blozen (en het erg warm krijgen), erg humeurig zijn, verandering van lichaam (aankomen in gewicht) en haaruitval. Daarnaast zijn er ook gezondheidsrisico’s door de verandering van de hormonen in je lichaam. Niet echt positief dus.


Ben je echter ook bereid om positief naar de overgang te kijken? Kan het een periode zijn dat je meer vertrouwen krijgt en klaar bent voor nieuwe tijden? Ben je je ervan bewust dat je nu zelf de controle hebt over keuzes mb.t. jouw lichaam? Toen je geboren werd, had je weinig invloed op de overgang van baarmoeder naar de wereld. Hetzelfde geldt voor de overgang van baby naar peuter, van peuter naar kleuter, en later  de overgang naar de pubertijd. En hoe heb jij je ontwikkeld in de overgang van puber naar volwassene?


In de paardenwereld is een overgang een verandering van pas, dus van stap naar draf en van draf naar galop en weer terug. Heel natuurlijk en sierlijk. Is dit nu het moment voor jou, weg van alle hectiek, dus ook voor jou van galop terug naar de stap? Vanuit controle en vertraging ervaren hoe het is om overgangen te maken, die jouw gezondheid en geluk positief beïnvloeden. Vanuit die positie kijken wat jij op dit moment nodig hebt.


Wil jij meer weten wat de overgang met jouw lichaam doet, en hoe de overgang positief kan ervaren? Hoe je het krachtig kan inzetten in het dagelijks leven in plaats van het zien als last?


Op 2 maart a.s. organiseren wij een unieke dag. Een lezing over de Overgang in combinatie met een sessie paardencoaching . Samen met de paarden ga je ervaren hoe het is om op verschillende manieren te bewegen en wat de invloed is van jouw gedrag, emoties en gevoelens. Het paard spiegelt dit direct. Wil jij spelenderwijs weer in contact komen met je eigen lichaam? Samen met het paard ga je dit ervaren. Wil je meer vrijheid ervaren en soepeler door het leven gaan? Meer persoonlijke groei omdat je niet meer hoeft te zorgen voor anderen? Tijdens deze dag zorgen wij voor jou! Deze dag is inclusief een gezonde lunch wat jouw lichaam voedt en uitleg waarom het goed voeden van jouw lichaam, zeker ook tijdens en na de overgang zo belangrijk is. Je gaat met veel kennis, de juiste handvatten, zachte landing in jouw lijf en bewustwording weer naar huis! Geef jezelf en je vriendinnen deze mooie dag cadeau!

Kies jouw datum:

5 jan 2024

2 maart 2024

13 april 2024

11 mei 2024

Wie zijn wij?

Nicole Weijling-Dissel

Leefstijl,- en Vitaliteitscoach en Wereldkampioen Hardlopen

Ik ben Nicole Weijling-Dissel en had serieuze obestitas, weinig energie, allerlei pijntjes, ongemakken en klachten en was ongezond. Nu ben ik OERsterk, wereldkampioen hardlopen, gediplomeerd leefstijlcoach en spreker/ inspirator. Ik geef lezingen om mensen te inspireren en eerlijk te informeren, zodat mensen vervolgens zelf betere keuzes kunnen gaan maken m.b.t. een gezonde leefstijl en daarmee zichzelf kunnen versterken.

 • Esther ten Hoeve

  Systemisch Paardencoach en werkzaam bij OERsterk 

  Ik ben Esther ten Hoeve, gelukkig getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik ben systemisch paardencoach en help succesvolle vrouwen verdieping zoeken in hun leven. Vitaliteit betekent voor mij een goede gezondheid, dus voldoende bewegen, ontspanning en gezonde voeding. Maar ook genieten, plezier hebben, in het hier en nu zijn, doen waar je blij van wordt, de mooie kant van het leven zien. Toen ik jong was wilde ik graag met dieren werken. Na de middelbare ben de hele andere kant opgegaan. Ik heb onder andere 23 jaar bij de Rabobank gewerkt, begonnen aan de balie en de laatste jaren gewerkt als projectleider. Na de geboorte van mijn jongste dochter kreeg ik interesse in voeding. Ik heb cursussen als “voeding voor je kind”, “gewichtsconsultent” en “life coach” gevolgd. Ik heb enige tijd als gewichtconsultente gewerkt maar daar haalde ik geen voldoening uit. Tijdens mijn werk bij de Rabobank heb ik verschillende opleidingen gevolgd als projectmanager, verandermanager en vitaliteitsadviseur.  Na de Rabobank ben ik bij OERsterk gaan werken. Daar heb ik alles geleerd van wat het belang is van gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning. Dit is de basis van vitaliteit. Maar ook kwam ik in aanraking met het stukje Mind; in hoeverre beïnvloeden jouw gedachten jouw handelingen en je zijn? Na het afronden van de opleiding Systemisch Paardencoaching kwam Igor op mijn pad. Was het verlangen of toeval? Hij is mijn grote leermeester en spiegel. En Samen met Igor duik ik in jouw levenspad, begeleiden wij jouw familie opstelling en onderzoeken waar jouw blokkades liggen en waar jij blij van wordt.

 • Esther van Krieken

  Psychosociaal therapeut m.b.v. paarden, gespecialiseerd in Systeemtherapie/ coaching, Expert in Zwangerschap,- en geboortetrauma's en gecertificeerd OERsterk Coach. Sinds 2015 run ik mijn eigen praktijk "Ik hou van mij Academie"

  Ik ben Esther van Krieken, alleenstaande moeder van 3 fantastische kids. We wonen samen met onze hond Despo in het prachtige Berlicum. Ik ben in 2015 mijn eigen praktijk gestart. Toen ik zelf moeder werd, besefte ik me pas echt hoe belangrijk het is om bewust te zijn van de veranderingen die dit met zich meebrengt. Ik zei voordat ik moeder werd altijd dat ik ook nog “gewoon Esther” wilde blijven. Ik was mezelf echter aardig kwijt geraakt, wat leidde tot wat ik graag “mijn inkeer” noem. Ik kwam erachter dat ik helemaal mijn eigen leven niet leidde en de hele tijd bezig was om het “voor de ander goed te doen.” Tijd om mijn eigen roer om te gooien. Dat ik met dieren wilde werken, en dan specifiek met paarden en honden, was me als klein meisje al helemaal duidelijk. Ik heb mijn passie  helemaal gevonden in dit wat ik nu doe: therapie en coaching, workshops, opleidingen, lezingen (voor o.a. Radboud Universiteit) en een online academie, waarin ik mijn ei helemaal kwijt kan. Ik kom iedere dag met veel plezier en energie mijn bed weer uit en dat gun ik jou ook!

 • Kies jouw datum:

  5 jan 2024

  2 maart 2024

  13 april 2024

  11 mei 2024

  Ervaringen/ recensies van mensen die je voor gingen:

  Ilse Jaspers

  Spreker, leefstijl trainer, beleidsmedewerker

  Ik had een eerste en bijzonder fijne kennismaking met het Systemisch coachen met paarden.
  Esther en Esther zorgden voor een ontspannende en rustgevende workshop waar ik met een warm gevoel op terugkijk. Ik heb ervaren dat paardencoaching als een eerlijke op groei gerichte spiegel kan zijn als je jezelf ervoor openstelt. Je merkt direct dat beide Esthers de paardencoaching met passie en bevlogenheid doen. Iedereen wordt op eigen tempo uitgenodigd om met vertrouwen de interactie met het paard aan te gaan. Ik kan het onder hun begeleiding van harte aanbevelen! 
  Penny Leegwater

  Coach voor meer energie

  De paardencoaching heb ik als heel bijzonder ervaren. We waren met een clubje van ongeveer 8 mensen en iedereen kreeg persoonlijke aandacht. Toen we de bak in liepen, kwam het paard direct naar mij toe gelopen en bleef een tijdje naast mij staan. Door de coaching van Esther en Esther kon ik goed begrijpen wat ik in mijn persoonlijke situatie eruit kon halen. Ik vond het echt heel waardevol om meegemaakt te hebben! 
  Gabby

  OERsterk coach

  Al meer dan 50 jaar  zit ik tussen de paarden. Ik begon als 5-6 jarig meisje, hobbelend zonder zadel in het bos, heb in een manege gereden, zelf een paard en pony's gehad en geholpen bij endurance races op hoog niveau. Ik denk dus iets ervan af te weten, zoals alle paardenmensen dat over zichzelf overigens vinden.Maar bij paarden coaching gaat het er niet om wat jij van paarden weet. Het gaat erom wat een paard leest in jou. Dus ben je nieuwsgierig wat een paard opvangt van jouw houding en energie en vertrouw je Esther en Esther om dit in mensentaal te benoemen voor jou? Zorg dan dat je erbij bent, ik vond het super om te doen! Veel plezier!

  Susan Selten


  Wat een mooie dag! De paarden lieten heel duidelijk zien wat er gebeurt als je over een gebeurtenis vertelt in je leven. Het mooie van de groep was dat de thema's herkenbaar waren bij elkaar. Dus ook op die manier leer je daar ook weer van. De beide Esthers stellen je op je gemak en spelen goed op elkaar in met hun eigen expertise, wat een mooie combi vormt. Daarna genoten van een heerlijke lunch waar Nicole vertelde over gezonde voeding en voedingsstoffen en hoe je dit op een makkelijke manier kan toepassen in je leven. Balans, variatie en eenvoud. Genoten van een mooie dag vol inzichten en goede begeleiding. Een bijzondere ervaring en zeker een aanrader!

  Waarom jij erbij wilt zijn:

  Vraag en Antwoord

  Krijg antwoord op al jouw brandende vragen rondom de overgang en maak Gezonde Stappen voorwaarts!

  OERsterk Lunch

  Wordt OERsterk en laat je verwennen met de OERsterk lunch. Laat je tevens verrassen door het aanstekelijke enthousiasme van Nicole!

  Gelijkgestemden

  Omring jezelf met gelijkgestemden, waarin je veel (h)erkenning ontvangt en  professioneel begeleid wordt!

  € 199,-
  € 149,-

  EVENT Systemische paardencoaching &

  OERsterk inspiratielezing over Overgang

  Zet jouw gezondheid op de 1ste plek! Een dag helemaal voor JOU; daarmee zet je jezelf (voor de verandering) op de 1ste plek. In de inspirerende OERsterk lezing over de overgang leer je hoe je zelf voor jouw gezondheid kunt kiezen op een makkelijke en overzichtelijke manier. Laat je meenemen door het enthousiasme van Nicole, zij laat je ervaren dat gezond leven ook voor jou weggelegd is. De lunch overtuigt jou ervan dat Gezond heel goed samengaat met Lekker!


  Voel je welkom met alles wat je bij je hebt bij Esther en Esther. Zij coachen jou m.b.v. de prachtige kudde van Ilse, die haar paarden op 2 minuten loopafstand heeft staan. Zij nemen jou mee in jouw eigen systeem van herkomst. Middels opstellingen wordt het jou duidelijk wat jouw eerstvolgende stappen zullen zijn, m.b.t. jouw proces in de Overgang. Kom los van systemische patronen die je niet (meer) dienen en neem jouw eigen plek in jouw leven volledig in!

  Kies jouw datum:

  5 jan 2024

  2 maart 2024

  13 april 2024

  11 mei 2024