Esther Krieken
01/04/2020
5 min
0

Jij staat op nummer 1; Gefeliciteerd!

01/04/2020
5 min
0
nummer 1 Hoe ik 2019 overleefde...en hoe ik mezelf motiveerde om steeds door te gaan: Door mezelf op nummer 1 te zetten. Voor veel mensen klinkt dit raar, omdat ze dit associëren met egoïsme en precies daar gaat het fout. 2020 Wordt lastig, denk je niet? Je hebt zoveel doelen te behalen, op zoveel vlakken. Privé en werk, al die ballen in de lucht te houden, ontdekken en uitvoeren wat je wel leuk vindt en wat niet. Waar ga je aan beginnen en hoe ga je dit volhouden? Durf en ga je überhaupt keuzes maken of houd je alles bij hetzelfde? Bang om te falen, laat je alles bij het oude, dan kun je tenminste ook niet onderuit gaan. Wanneer je wil veranderen en groeien, zal er ook een hoop tegenzitten en er zal ongetwijfeld veel stress mee gepaard gaan. Daar zal je klaar voor moeten zijn! Mensen gaan aan je twijfelen, je gaat twijfelen aan jezelf. Je zult je zo nu en dan down voelen, gefrustreerd, blown away…en dat is…goed nieuws! Je bent jezelf aan het ontwikkelen op een manier die je wellicht nog niet kent en nog niet vertrouwt voelt, maar man, wat zal je blij zijn (achteraf) wanneer je doorzet! Wanneer je next level wilt gaan, heb je uitdagingen aan te gaan, op wat voor manier dan ook. Stil in een hoekje gaan zitten; helpt je niet verder, vluchten; helpt je niet verder, vechten; helpt je niet verder. Ik weet er alles van… 2019; Een bewogen jaar: • Het afscheid van mijn geliefde Djarfur, mijn lieve IJslandse ruin • Een aantal geliefde mensen die te dealen hebben met ernstige ziektes, waaronder kanker • Mijn praktijk die uit de voegen groeide, waarin ik keuzes moest maken • Mijn online academie gelanceerd, die al mooie groei doormaakt • Opleidingen afgerond, waaronder de Master CREF • Online trainingen gevolgd, om me nog verder te verdiepen in alles wat met persoonlijke ontwikkeling en marketing te maken heeft • In november een samenwerking met Paula Heesbeen (De online zakenvrouw) aangegaan • Overgegaan in december vlak voor de Kerstvakantie op een heel nieuw platform, wat voor ruim 60 uur extra werk zorgde in een tijdsbestek van 2,5 week • Onze jongste, Liv, die vanaf 6 januari naar een andere school gaat (de Bliss Vibration Kids Acadamy), wat een enorm proces geweest is. Ik zal daar niet alleen als ouder bij betrokken zijn, maar ook als begeleider • Vele mensen, jong en oud, op een diepgaand level mogen begeleiden in hun unieke processen • Gesproken met potentiele samenwerkingspartners, wat tot nog toe nog niet concreet is, maar wel mensen die ik in kan vliegen. • Op privégebied, relatie, mooie stappen gezet, maar die waren bij tijd en wijlen ook erg zwaar En het was heftiger dan ik me voorgesteld had. Iedere keer weer bijschalen, opschalen, aanpassen, veranderen, meeveren, relaxen, doorgaan, lange dagen maken, vernieuwen, uitproberen, next level gaan, onderzoeken, prioriteiten stellen, successen vieren, op “mijn bek gaan”, naar mijn lichaam luisteren, afstemmen… Das best veul voor een meisje uit een arbeidersgezin uit het dorpje Nuland, die toen ze klein was “iets met dieren wilde gaan doen.” Tussen al die bedrijven door, vroeg ik me regelmatig af: • Of ik op het goede pad zat • Of ik me anders moest profileren • Of ik alles wat ik deed nog wel leuk vond • Of ik nog beter kon worden in wat ik al doe • Of ik een goede moeder ben • Of ik een leuke partner ben • Of ik wel genoeg sport • Of ik wel gezond genoeg eet • Of ik wel genoeg omzet draaide • Of ik met anderen samen wilde werken • Of ik het wel vol ga houden allemaal • Of ik wel genoeg vrije tijd inplande voor mezelf • Of ik wel bij de juiste mentoren zat • Of ik… En geloof me, ik word er ontzettend blij en gelukkig van EN verandering is gewoon f*cking moeilijk, zwaar, onzeker. Groeien is moeilijk. Om je droom te leven moet je dagelijkse offers brengen in vele opzichten, doorbikkelen waar de ander afhaakt. En jij weet dat ook. Hoe doe ik dat dan allemaal? Ik weet inmiddels heel goed wie ik ben en wat ik wil en houd me altijd aan mijn eigen beloftes. Lees er hier over. Ik ben er trots op en verbaas me er tegelijkertijd ook regelmatig over dat het me allemaal “lukt”. Ik ben nogal gedreven en vastberaden in dat wat ik wil. Niet alleen voor mezelf uiteraard, maar vooral omdat ik het jou ook gun om het gezinsleven te leiden, waarvan je droomde voordat je zwanger was EN daarbij ook jouw eigen dingen te kunnen (blijven) doen op een manier daar op dat moment bij past. Zit je midden in de luiers, dan heb je op een andere manier tijd en zin in bepaalde dingen, dan wanneer je pubers in huis hebt. Ook ik moet altijd bij mezelf blijven. Ik – hou – van – mij, zo heet mijn bedrijf niet voor niks. Altijd weer afwegen wat er op dat moment in mijn leven past en me focussen op het juiste, i.p.v. me af te laten leiden door alles om me heen. Want dat is veel, heel veel. En dan met name die telefoon. Als ik je één tip mag geven, leg dat dit zo ver mogelijk weg. Kijk er een aantal keer per dag op en LEEF, i.p.v. je dag voorbij te scrollen. Ook geloof ik erin dat mijn dromen en boodschappen de juiste mensen bereiken. Dat is ook wel gebleken in de jaren, van heinde er verre weten ze me te vinden. Ik vertrouw er tevens op dat wat ik doe goed is, hoe ik handel, hoe ik blijf bij dat wat ik wil en waar ik in geloof en dat ik daar alleen maar nog meer in mag groeien. Niet vanuit een “moeten”, maar vanuit een “mogen”. Wat mij “on track houdt?” Nooit, nee nooit, wijk ik af van mijn eigen normen en waarden! Ik blijf me ontwikkelen op topniveau, leer van the best teachers all over the world en ga niet voor minder. Dat is een belofte die ik mezelf gemaakt hebt. Ook in het werken met anderen; ik ga alleen voor goud, voor minder doe ik het niet. Op privé gebied zorg ik dat ik er ben als partner en als moeder. Ze kunnen op me rekenen, no matter what. Ik investeer geld, tijd, energie en neem het niet voor lief. Het is niet zo vanzelfsprekend als het soms lijkt. Ik koester het dan ook iedere dag weer. Ik ga niet voor “hoop”, ik doe dat wat nodig is om er elke dag het beste van te maken en eruit te halen, wat erin zit. En jij? Wat wil jij? Wie wil jij zijn? Wat voor persoon, partner, ouder, zakenpartner, werknemer, vriend(in), “bewust thuisblijver?” Hoe wil je eruit zien, hoe wil je dat mensen naar jouw kijken, hoe wil je overkomen? En hoe ga je dat waarmaken? Hoe ga je dat plannen, uitvoeren EN volhouden? Je zult echt met een plan moeten komen voor 2020. Wees die volhouder, die veranderaar, die geluksvogel, die uitblinker, diegene die jij wilt zijn. Ik gun het jou, gun jij het jezelf ook? Kom naar mijn lezing, schrijf je in voor mijn challenge, volg mijn online programma en plan die intake, zodat we samen kunnen kijken of je door kunt om bij Ik hou van mij in een traject verder te kunnen. Ik beloof je naast je te staan, bij je te blijven, je te begeleiden op jouw pad en zoals je eerder las; ik houd me aan beloftes; niet alleen aan die voor mezelf, ook aan die voor jou! Ik laat jou jezelf op nummer 1 zetten!
Reacties