Gokken met de tijd, maakt jou de verliezer

Gokken met de tijd, maakt jou de verliezer

We weten en ervaren allemaal dat de tijd vliegt. Ik hoor het overal om me heen, mensen worden geleefd, de dag sleept zich voort, we kijken uit naar de weekenden, vrije dagen en vakanties. Want DAN kunnen we in ieder geval even bijtanken...

Ik word daar altijd zo verdrietig van, als ik dat hoor. Zelf ken ik dat gevoel maar al te goed, maar ik heb een hele poos geleden al besloten dat ik daar niet mee aan mee doe. Ik besloot dat ik wilde LEVEN i.p.v. OVERLEVEN. Ik wil leven, iedere dag:

  • Voelen dat ik leef, met de zon en met de regen. Met prachtige lentedagen en door weer en wind. Mijn lijf voelen en mijn gedachtes er laten zijn. 
  • In gesprek gaan en blijven met mijn partner. Aandacht hebben voor hem, in  "goede en slechte tijden." Hoe f*cking lastig ik dat soms ook vind. Ik ga voor echte connectie en niet voor het oppervlakkige samenleven.
  • Mijn kinderen knuffelen, naar hun verhalen luisteren, spelletjes doen, samen leuke dingen doen, hun levenservaringen horen en omarmen; "The good and the bad"
  • De band met mijn ouders wordt alleen maar hechter naarmate ik ouder word. Ik zie ze veel meer vanuit een volwassenheid in mezelf en kan daardoor mijn systeem van herkomst alle ruimte geven om te ZIJN. Wat niet van mij is, laat ik en wat ik mee wil nemen in mijn leven, neem ik ten volste en omarm ik. 
  • Elke dag ben ik de dieren dankbaar dat ze bij me zijn. Ze me zoveel over mezelf en mijn leven leren. Ontdekken, ervaren, elkaar steeds beter leren kennen.
  • Momenten bekijken, voelen en ontdekken alsof je het voor de eerste keer meemaakt. De vogels horen fluiten, de bloemen die uitkomen, de ochtend met al zijn geuren, kleuren en rijkdom, de maan die iedere keer weer alle cyclussen doormaakt.

De tijd hoeft zeker niet stil te staan, terugdraaien lukt ook niet, hoe hard je dit ook probeert. Vooruit zetten?! Nope, gaat je niet lukken. Er is echt alleen maar NU en terwijl ik dit schrijf, is dat moment ook alweer voorbij.

Blijf niet hangen lieve mensen in excuses waarom je pas tijd hebt, als dit project af is, je kinderen uit de luiers zijn, je promotie hebt gemaakt, je je liefdesleven weer helemaal op orde hebt, je de ruzie hebt bijgelegd, je vakantie hebt, je een andere baan hebt, je genezen bent van....

LEEF JE LEVEN NU EN MAAK NU EEN LIJST MET ALLE DINGEN WAAR JIJ F*CKING DANKBAAR VOOR BENT. Je zult versteld staan van hoe mooi je leven NU is in vele opzichten.

In utero

DE docu die RAAKT!

En die iedereen gezien moet hebben!

Natuurlijk ben ik erbij
Reactie plaatsen
Neem de verantwoordelijkheid over jouw eigen leven, gezondheid & geluk zelf en schrijf je in voor de E-zine “ik hou van mij”

Laat je inspireren

50%
Aanmelden
Your information is safe with us