Esther Krieken
12/17/2019
2 min
0

De immense kracht van visualiseren

12/17/2019
2 min
0

De immense kracht van visualisatie

Wat wil jij bereiken in het leven? Hoe ziet dit eruit, wanneer je het bereikt hebt? Gebruik je voorstellingsvermogen en trek datgene aan wat jij echt wilt! Onderschat de werking van de kracht van visualisatie niet. Dit werkt 2 kanten op…

De kracht van je voorstellingsvermogen.

Een paar jaar geleden ben ik weer gaan studeren. Om te doen wat ik echt wilde, was het o.a. nodig om opleidingen te volgen in die richting. Ik heb hier een heel eigen pad in bewandeld. Ik zei dan altijd: “Ook al ga ik er nooit mijn beroep van maken, deze opleidingen brengen me zoveel goeds, dat dat alleen al een hele goede reden is, om ze te volgen.” Was dit echt zo??? NEE, diep in mijn hart wilde ik niets liever dan met mensen werken en dit dan in samenwerking met mijn paarden. MAAR ik vond het maar wat lastig om dit ook uit te stralen naar de buitenwereld. Echter, in mijn gedachte, zowel bewust als onbewust, had ik over een paar jaar een stralend, bloeiend bedrijf waarin ik elke dag deed wat ik leuk vond. Dit kreeg allerlei plaatjes, vormen, geuren en kleuren in mijn hoofd en ik kon zelfs voelen hoe dat dan zou voelen als ik dat ooit zou bereiken. En zo visualiseerde ik erop los… Niks was te gek…

EN in 2015 werd mijn visualisatie werkelijkheid en is mijn praktijk “ Ik hou van mij” geboren.

Ook nu visualiseer ik er nog steeds op los; hoe zou het zijn over een dag, een week, over een maand, over een half jaar, over 5 jaar en over 10 jaar dan? Zo creëer ik mijn eigen toekomst en levert het langzaam en soms heel snel al prachtige ontwikkelingen op.

Hoe ziet jouw toekomst eruit? Wat wil jij? Wie wil je zijn en wat wil je doen? Stel dat in je gedachte voor, voel, ruik en proef hoe het eruit zal zien en overdrijven mag! Pas wel op dat het ook de andere kant op werkt. Denk jij voornamelijk negatieve dingen, dan zou je die zomaar ook heel veel kunnen krijgen…

JIJ bent zelf verantwoordelijk voor JOUW leven. Visualiseren helpt echt! We zijn tenslotte wezens die erg visueel ingesteld zijn. Als je bij het woord visualiseren het woord fantaseren optelt, dan kan alles. Dus ook wat jij wilt!

Een kleine waarschuwing, is hierbij wel op z’n plaats. Je moet er namelijk zelf ook nog wat voor doen, door in actie te komen. Ga niet in je hangmatje liggen wachten tot het op je afkomt. Kom in actie, want actie verbindt je droom met de werkelijkheid. Voorstellingsvermogen zonder actie, is als een auto zonder bestuurder. De auto zonder bestuurder zal niet in beweging komen en dus ook het doel niet bereiken!

Ik wens je heel veel mooie visualisaties, doelen en uitkomsten toe. Deel hieronder wat jij graag wilt in het leven. Zo deel je het met anderen, wat ook enorm krachtig is!

Reacties