Esther Krieken
01/16/2020
2 min
0

AUW!

01/16/2020
2 min
0

Pijn en waarom doorhobbelen niet werkt

Mensen zijn erg geneigd pijn te vermijden en ze zijn er ook "gewoon" aan gewend dat het ze niet meer opvalt dat de dagen voorbij gaan, zonder dat ze daar van genoten hebben. Lichamelijke seintjes en ongemakken negeren ze. Pas als de alarmbellen afgaan, gaan ze actie ondernemen. Hulp vragen is nl. ook vaak niet hun sterkste kant, waardoor ze alles maar alleen blijven doen, ze energie gaan lekken, prikkelbaar zijn, geen fut meer hebben en ze burn-out raken. Herkenbaar voor mezelf? Ja, vroeger was, of liever gezegd deed ik ook zo (dit lees je hier).

Wat we in het dagelijks leven voelen en doen, doen we met een bepaalde reden. We gedragen ons op een manier die we kennen. Ook onze emoties voelen we niet voor niets, dat heeft een reden. We willen ze echter niet meer voelen en schoppen ze naar 2de rang (of nog verder weg). Dit heet "overleven." En dat is niet voor niks, want overleven gaat voor logisch nadenken (het gedeelte van ons logische brein is vele jaren jonger, dan ons overlevings(oer)brein). Die wordt ingesteld tijdens de conceptie, zwangerschap en geboorte en de generaties voor ons. Je kunt dit dus zien als basisinstellingen, die we bijvoorbeeld ook in onze computers hebben. Als iets op onze computers niet werkt, doen we "CONTROL-ALT-DELETE" en als dat niet werkt, dan starten we de pc opnieuw op en voila; 9 van de 10 x werkt het weer. Ook wanneer onze telefoons bijna leeg zijn, weten we niet hoe snel we een oplaadpunt moeten zoeken, want stel je voor dat de batterij leeg gaat! PANIEK!

In de baarmoeder en als baby had je geen keus, toen was je afhankelijk van jouw ouders/ verzorgers. Nu heb je wel een keus. Je hebt geleerd te overleven! Proficiat en dankjewel, anders was je er nu niet meer geweest. Kies dan ook nu voor Leven i.p.v. Overleven; kies voor jezelf.

Hoe zit het met jouw eigen batterij? Hoe laad je die op, waar en waarmee doe je dat?

Als je brein in de overlevingsstand staat, omdat je relatie bijv. naar de knoppen gaat of al is, omdat je je kind helemaal niet meer begrijpt en je vaak knettergek van hem of haar wordt, omdat het op je werk veel te druk is en ook nog alles behalve leuk, omdat je van het ene lichamelijke gekwakkel in het andere valt, omdat de relatie met je ouders onder enorme druk staat, omdat je...dan kun je het wel schudden met al je goede voornemens. Je gaat nog harder werken, of juist helemaal niks meer doen, vermijden en negeren. Je vermijdt het leven...i.p.v. dat je kunt denken en voelen in mogelijkheden. En het wordt alleen maar erger en erger...en oja, je bent ook nog ontzettend goed geworden in het jezelf en je omgeving voor de gek houden, want met jou en en jouw gezin gaat het fantastisch --> kijk maar naar de mooie familypictures op Facebook en Insta...

Als je logisch na zou denken, zou je weten EN voelen dat het veel beter is om de pijn aan te gaan. Door de bagger heen, om er vervolgens zo sterk uit te komen, dat je op alle vlakken in je leven (liefde, gezondheid, financieel en nog veel meer) het gaat stromen, zoals het voor jou bedoeld is. Dan heb je echter wel te kiezen voor de juiste stroom en die kun je bij ons vinden. Wij selecteren de mensen, voordat we een traject met ze aangaan. Waarom? Omdat we de commitment en de verbinding aangaan, die hoort bij het proces dat heling en coaching heet. Nert zoals de natuur selecteert, de survivors overleven, de zwakkere gaan eraan. Plan vandaag nog een gratis gesprek in en neem contact met ons op. Zo komen we er al snel achter of we bij elkaar passen, of dat jij toch liever voor de moeilijke weg kiest en de pijn liever blijft vermijden.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP DIRECT DOOR NAAR TRAJECTEN
Reacties