Esther Krieken
02/07/2020
1 min
0

Toen jij nog een stipje . was

02/07/2020
1 min
0

Toen jij nog een stipje was in je moeders buik, toen was je jouw moeder. Er was geen onderscheid tussen jou en haar. De foetale bloedstroom is verbonden met de moederlijke bloedstroom. Ook de placenta vormt geen barrière! Alles wat jouw moeder voelde, lichamelijk (ziekte), chemisch (roken, drugs, evt. werkomgeving), emotioneel (angst, stress); jij voelde precies hetzelfde! Alles wat ze at en dronk, het kwam bij jou binnen.

Toen ik dit voor het eerst hoorde, schrok ik me lam. Wat had dit voor impact op mijn kids, maar vooral ook; wat heeft de tijd in de buik van mijn moeder met mij gedaan? Mijn moeder was jong, 23, toen ze zwanger was van mij en dat is inmiddels 42 jaar geleden. Dat je gewoon doorrookte, was helemaal niet gek. Zo ook mijn moeder. Ik ben het 2de (en laatste) kind. De zwangerschap en geboorte van mijn broer was nogal heftig. Mijn broer is met een spoedkeizersnede geboren en mijn moeder legde daarbij zelf bijna het loodje. Het kan niet anders of dit heeft een uitwerking gehad op mij. Ten eerste omdat ik toen al als eicel aanwezig was in mijn moeder (ik kom daar in een ander artikel uitvoeriger op terug) en ook omdat dit automatisch angst en onzekerheid met zich meebracht tijdens de zwangerschap van mij. Ik heb het daar met mijn moeder over gehad ook.

Hoe was de zwangerschap van jouw moeder van jou? Wat heeft ze daar allemaal ervaren (en jij dus ook) en gedaan? Hoe ging het met haar en hoe zorgde ze voor zichzelf en werd er voor haar gezorgd? Heb je je dit überhaupt ooit afgevraagd?

In de baarmoeder oefen jij al met van alles. O.a. met overlevingsmechanismes. Dat is prioriteit nummer 1: hoe overleef ik? Het gedrag wat daaruit ontstaat, kent vele vormen. Heb je geleerd te vechten, vluchten of is verstarring jouw overlevingsmodus? Dat is allemaal ingeprent en opgeslagen in jouw celgeheugen. Cellen hebben je immens veel en al die cellen hebben geheugen. Ik vergelijk het weleens met rugzakjes. In die rugzakjes zitten cellen van jouw vader (spermacel) en moeder (eicel) en de generaties voor hen. Probeer je eens voor te stellen wat voor mega impact dit heeft op jouw leven. En op dat van jouw (evt.) (toekomstige) kids?

Ik raad je aan dit filmpje eens te bekijken en stel die vragen die je hebt! Blijf er niet mee rondlopen. Weet, ervaar en voel wie je bent en wie jij wilt zijn.

Life is your birthright! Take a pen and rewrite it!

Als je geluk hebt, is er nog plek in mijn workshop, die alles te maken heeft met dat kleine . dat jij ooit was. Samen met de paarden gaan we op ontdekking. Check hier even of er nog ruimte is.

Even de link nog voluit:

https://ikhouvanmij.eu/lezingen/

Reacties