Tijd MAKEN en luisteren naar jezelf; het is belachelijk makkelijk

Tijd MAKEN en luisteren naar jezelf; het is belachelijk makkelijk

Tijd voor mezelf

Tijd; wat is tijd voor jou?

“Vroeger had ik weinig tijd”;

Weinig tijd om (echt) te luisteren naar een ander, weinig tijd om op mijn gemak boodschappen te doen, ook niet voor mijn partner die ik tussen de soep en de aardappels zag, op mijn werk geen tijd voor ad-hoc dingen die me om mijn oren vlogen, geen tijd om rustig op de wc te zitten, geen tijd om op mijn gemak te eten, ook niet om een vriendin te bellen, niet om van het water van de douche te genieten, geen tijd voor… ik liet me leiden door de gebeurtenissen om me heen, waardoor ik weinig echt kon voelen of beleven en had DUS al helemaal geen tijd voor mezelf, te luisteren naar wat ik nu eigenlijk echt wil, waar ik me goed bij voel

“Nu heb ik tijd en beleef tijd ook niet meer als iets wat ik vast kan houden of waar ik de controle over wil hebben”;

Als ik nu vraag aan de ander hoe het met hem of haar gaat, luister ik ook echt naar het antwoord …als ik naar mezelf kijk, luister ik, ook al heb ik ook nog de was te doen, mijn eten op te zetten, stallen uit te mesten, honden eten te geven en uit te laten, telefoontjes te plegen voor mijn werk, boodschappen doen, mijn kinderen op tijd te halen en te brengen, enz. enz. enz. Tijd is relatief…ik heb niet meer uren in een etmaal gekregen en toch beleef ik tijd heel anders. Hoe kan dit dan??? Omdat ik luister naar het diepste verlangen van mezelf.

Eigenlijk belachelijk simpel.

Reactie plaatsen
Neem de verantwoordelijkheid over jouw eigen leven, gezondheid & geluk zelf en schrijf je in voor de E-zine “ik hou van mij”

Laat je inspireren

50%
Aanmelden
Your information is safe with us