Ik stop ermee...
Ik stop ermee

IK STOP ERMEE…

Ik stop met voldoen aan andermans verwachtingen. Verwachtingen van mijn ouders, mijn partner, mijn omgeving, de maatschappij. En ik stop ook met denken dat mensen bepaalde verwachtingen van mij hebben; misschien dat nog wel meer, want ik weet nl. helemaal niet wat “men van mij verwacht, wanneer en hoe dan? “ Dat is grotendeels invulling. Ik weet zelf heel goed wie ik ben en wat ik wil, alleen laat ik me steeds weer afleiden en voor de gek houden door… in feite mezelf dus.

IK BEN WAT IK DOE EN DOE WAT IK BEN

Als ik naar mezelf kijk, weet en voel ik heel goed wat goed voor me is, hoe ik me wil voelen en hoe ik me wil gedragen. Dit heb ik in de loop van de jaren heel helder gekregen voor mezelf.

Waar ik waarde aan hecht, zijn o.a. de volgende dingen (in willekeurige volgorde):

 • Mijn gezondheid
 • Gelukkig zijn
 • Mediteren/ zelfhypnose
 • Mijn gezin
 • Mijn dierbaren
 • Mijn dieren
 • Spiritualiteit
 • Slapen
 • Natuur
 • Persoonlijke ontwikkeling op het hoogste niveau
 • Gezond en lekker eten
 • Wandelen
 • Zwemmen
 • Lezen
 • Tijd voor mezelf
 • Vakantie
 • Mijn werk
 • Verbinden met gelijkgestemden

Waar ik op leegloop, zijn o.a. de volgende dingen (in willekeurige volgorde):

 • Energiezuigers
 • Televisieprogramma’s zonder inhoud
 • Het eindeloos volgen van Facebook en Instagram en dan met name het vergelijken met elkaar en de nepwereld die vaak gecreëerd wordt
 • Teveel ongezond voedsel
 • Dingen doen/ regelen waar ik geen voldoening/ geluk uithaal
 • Mijn eigen gezondheid negeren
 • Te weinig slaap
 • Teveel ruis/ herrie in mijn omgeving
 • Giftige omgeving (bijv. uitlaatgassen)

Natuurlijk zijn er altijd momenten dat het leven vraagt om bepaalde dingen/ zaken, waar ik niet per definitie energie van krijg. That’s life. In de meeste gevallen echter heb ik altijd nog de keuze hoe ik ermee omga, waar ik ja en nee tegen zeg, hoe ik met situaties omga.

In mijn werk houdt dit in dat ik me richt op het levensgeluk van onze kinderen. Met onze kinderen bedoel ik niet alleen mijn eigen kinderen, maar alle kinderen. Happy kids = happy planet. Ik wil voorbij aan alle labels/ stickers en etiketten die op onze kinderen geplakt worden. Ze ZIJN niet hun labels en etiketjes, ze ZIJN gewoon zichzelf met het daarbij behorende gedrag en de onderliggende emoties. Die komen ergens vandaan, zijn ergens ontstaan. Niet omdat zij dit per se zo wilden, maar omdat ze dit meekrijgen van hun ouders en hun voorouders.

Ik zal vanaf nu ook met nog grotere regelmaat een vertaalslag maken naar patronen die ontstaan zijn vanuit jouw conceptie, geboorte en zwangerschap. Dat is nl. wat me o.a. te doen staat in deze wereld. Bewustwording creëren naar de invloeden die dit heeft op de rest van jouw leven, jouw gedrag, jouw emotie, jouw ZIJN.

Ik heb me heel lang zelf in de weg gezeten…. Durf ik volledig te gaan staan voor mijn visie, mijn missie? Stel ik mensen dan wellicht teleur, doe ik mensen pijn hiermee, raak ik emotionele stukken bij mijn familie, wat gaan mijn ouders hiervan vinden, mijn broer, mijn partner, mijn vrienden en vriendinnen, blablabla. Welke persoonlijke stukken en gebeurtenissen ga ik delen en welke niet? Ik heb geleerd dat je de vuile was niet buiten hangt…maarja, wat is dan die vuile was…is het niet eens tijd dat die gewassen wordt dan?!? Ik herken echte mensen met mijn ogen dicht, maar hoe echt ben ik zelf dan als ik delen van mezelf verstop. Wie ben ik dan? En wat voor coach/ therapeut ben ik dan? Practice what you preach….en ja, daar horen ook de moeilijke dingen van het leven bij. Ik deel niet alleen de “kijkmijnougelukkigzijn” momenten op Insta en Facebook. Als je me vraagt hoe het met me gaat en ik voel me op dat moment klote, dan wil ik dat gewoon kunnen zeggen. Niet om zielig te zijn, integendeel, maar omdat jij de echte ik mag zien. Ook niet om ongevraagd advies, haha, want daar zijn we erg goed in. Nee, gewoon even gehoord worden, of even een knuffel of aanraking. Want dat doen we ook veel te weinig als je het mij vraagt, terwijl aanraking de allergrootste levensbehoefte is. Zonder liefdevolle aanraking gaan we nl. dood (dit kan letterlijk zijn, maar ook figuurlijk).

Zoals Beyonce in haar lied Bigger” (uit de Lion King) zo powerful zingt:

“Understand the truth ‘bout that question in your soul

Look up,don’t look down, then watch the anwers unfold

Life is your birthright, they hid that in the fine print

Uh, take the pen and rewrite it

Step out your estimate

Step in your essence and know that you’re excellent

Rise (Rise), the spirit is teachin

Oh, I’m not just preachin, I’m takin my own advice”

Vertaald:

“Begrijp de waarheid over die vraag in jouw ziel

Kijk omhoog, kijk niet naar beneden en kijk hoe de antwoorden zich ontvouwen

Het leven is jouw geboorterecht, dat hebben ze in de kleine lettertjes verborgen

Oh, pak de pen en herschrijf hem

Stap uit jouw schatting

Stap in je essentie en weet dat je excellent bent

Sta op (stijg op), de geest leert

Oh, ik predik niet alleen, ik volg mijn eigen advies”

Het gaat voorbij aan het weten. Ons lichaamsgeheugen was er al veel eerder dan ons hersengeheugen…maar dat lieve mensen, is weer een ander deel van mijn verhaal. To be continued…

Reactie plaatsen
Neem de verantwoordelijkheid over jouw eigen leven, gezondheid & geluk zelf en schrijf je in voor de E-zine “ik hou van mij”

Laat je inspireren

50%
Aanmelden
Your information is safe with us