Esther Krieken
07/21/2016
1 min
0

Ik geloof...in mezelf

07/21/2016
1 min
0

Geloof; een breed begrip…

Wat is Geloof voor jou? Voor mij is het Geloven in mezelf. De naam “Ik hou van mij” is niet zomaar een naam die ik even verzon voor mijn bedrijf. Deze naam komt recht uit mijn hart.

Vroeger geloofde ik vooral in anderen. Anderen konden alles beter, mooier, preciezer, bereikten veel meer en ik dacht dan: “Hoe doen ze dat toch?” Ogenschijnlijk hoefden zij er ook niet zoveel voor te doen. Dat dit niet zo is, weet ik nu. Misschien waren zij wel heel onzeker, spiegelden zij zich aan anderen, deden ze zomaar iets, misschien wel om niet buiten de boot te vallen, erbij te horen…ik weet niet hoe dit voor anderen is.

Nu geloof ik (ook) in mezelf. De laatste jaren heb ik een aantal mooie opleidingen mogen doen, waarin ik heel veel kennis van mijn vak opgedaan heb, maar nog wel het meeste leerde over…juist…mezelf. Dit is zo waardevol! Dankbaar is voor mij een woord met veel lading. Al zou ik nooit een baan in dit werkveld krijgen, of zelfs mijn eigen praktijk starten, dit pakte ze me niet meer af. In september 2015 opende ik de deuren van “Ik hou van mij”. Uit mijn omgeving werd daar verschillend op gereageerd. Ik kreeg heel veel mooie reacties, maar ook reacties waarin mensen hun twijfel uitspraken of het allemaal wel zou lukken, want tsja, een eigen bedrijf opzetten en laten bloeien is een hele uitdaging. Nou, een uitdaging is het zeker. Eén die ik vol aangegaan ben, want als ik iets doe, doe ik het voor 200%. Nu kan ik zeggen dat ik een goedlopende praktijk heb en een online academie die elke dag groeit en dat ik elke dag met heel veel liefde en plezier mijn werk doe. Op een manier die bij mij past, waarin ik mezelf kan zijn. Dit gun ik iedereen en het mooie is: als ik het kan, kun jij het ook!

Dus, stel jezelf eens de vraag: WAAR GELOOF IK IN? En beloof jezelf dat je trouw blijft aan dat geloof!

JE BENT HET WAARD

Reacties