Hoe gaat het ECHT met jou?

Als ik vraag hoe het met je gaat, wat is dan jouw antwoord?

Als ik vraag hoe het ECHT met je gaat, wat antwoord je dan?

Als je mij vraagt hoe het met me gaat, antwoord ik “goed”. Dat is ook echt zo.

Als je mij vraagt hoe het ECHT met me gaat, krijg je een uitgebreidere versie, waarin ik je zal vertellen dat het wisselt, het op en af gaat, dat intense vreugde gepaard gaat met intens verdriet en dat alles hand in hand gaat en dat dit oké is. Je mag me zien in alles wat ik ben.

Welke versie wil je horen? Soms wellicht de korte, soms wellicht de lange versie.

In beide versies zie je de echte mij. Echter, alleen als je ook echt luistert, vol aanwezig in verbinding met jezelf, zul je niet alleen horen maar ook voelen hoe het met me gaat.

Als ik terugblik op 2019, is dit 1 van de grootste thema’s die als een rode draad door mijn leven loopt; ECHT luisteren…in eerste instantie naar mezelf. Naar de stemmetjes in mijn hoofd, no, I don’t freak out, die zijn al heel mijn leven bij me. Mijn beste vrienden en soms my worst enemies. Ze zijn bovenal heel helpend en we hebben een hoop lol samen en soms zijn ze ongelooflijk irritant en hebben we heel wat gesprekken om te komen tot een goede beslissing. Anyway, ze maken me tot wie ik ben. Aan de andere kant is er mijn lijf. Ik verbaas me er elke dag weer over hoeveel wijsheid daar in zit en leer steeds beter echt te luisteren naar wat deze me wil zeggen. Ik ben dankbaar voor alles wat mij MIJ maakt. Pas wanneer ik echt luister naar mezelf, kan ik echt luisteren naar jou, naar de mensen om me heen die me dierbaar zijn en ook in mijn werk. Echt luisteren betekent voor mij o.a.;

Liefde,

Afstemming,

Inleving,

Trouw,

Veroordeelloos,

Geen adviezen geven maar gewoon luisteren,

Oogcontact,

De woorden weglaten en luisteren naar iemands lichaamstaal; die zegt vaak zoveel meer,

Erop vertrouwen dat alle wijsheid die iemand nodig heeft er al is.

Ik leer ook van jou. Van iedereen om me heen leer ik iedere keer weer wijze lessen en daar ben ik je enorm dankbaar voor en ik ben altijd nieuwsgierig naar hoe het ECHT met je gaat.

Het is uiteraard aan jou welke versie je (op dat moment) met me wilt delen.

Reactie plaatsen
Neem de verantwoordelijkheid over jouw eigen leven, gezondheid & geluk zelf en schrijf je in voor de E-zine “ik hou van mij”

Laat je inspireren

50%
Aanmelden
Your information is safe with us