Starten bij het begin...en opnieuw starten

Starten bij het begin...en opnieuw starten

Startende bij het schrijven van dit bericht, voel ik mijn hart sneller slaan
Misschien wel, zoals het in de baarmoeder bij mijn moeder is gegaan
Ergens is er een begin geweest van mijn kloppende hart
Een teken van leven, wat me soms aardig verwart
Toen was daar nog niet het denken, nu wel
Mijn brein denkt de hele dag voor mij, soms gaat het voor mij te snel
Wanneer ik weer af mag dalen naar mijn kloppende brein
Voel ik;
Hier mag ik volledig ZIJN
- Esther van Krieken -

Er is een begin voor alles en alles heeft een begin. De afgelopen maanden ben ik diep gegaan, IN mezelf. Lastig in woorden te vangen... Zo voel ik aan alles in mezelf dat ik een volgende stap te zetten heb. Op vele vlakken, ook in mijn praktijk. Waar ik me voorheen richtte op "alles en iedereen", ga ik mezelf nu volledig richten op zwangeren en zwangerschapswensen. Daar gaat mijn hart echt sneller van kloppen.

Alle mensen hier op aarde zijn er met een boodschap, een reis, een bestemming, of hoe je het ook zelf wilt verwoorden. Het maakt niet zoveel uit hoe je het noemt. Altijd al stond ik in verbinding met hier en daar, hemel en aarde, het Universum en voelde dat er meer is, dan dat wat we waarnemen met onze "aardse" zintuigen. Dat we iets niet ZIEN, betekent niet dat het er niet IS. Baby's staan wagenwijd open voor alles wat IS. Voor hen is er ook nog geen onderscheid tussen zichzelf en hun moeder. In de baarmoeder en de eerste maanden van je leven BEN je HAAR. En dat precies is het proces wat ik graag met zwangeren en met mensen met een zwangerschapswens wil doorlopen. Als je je bewust bent of wordt (en daarin leer ik nog steeds, uit de studies, maar meer nog van mijn eigen ervaringen, die van mijn kinderen, mijn dierbaren en in mijn werk), wat de invloed van jou op jouw kind is, maak je vele bewustere keuzes. Niet door anderen opgelegd, bijv. jouw ouders, werkgever, partner, vriend(inn)en, maar door jou zelf doorvoeld en doorleefd. Je kindje heeft je zo ongelooflijk veel te vertellen en hoort graag jouw verhalen. Echt contact maken, begint al in het hele prille begin; al voordat jouw kindje in daalt en in jou mag groeien.

Als je vanaf het begin naar jezelf kunt luisteren en naar je groeiende kind (wat een leven lang doorgaat), wordt het leven zoveel mooier, intenser, liefdevoller. Je voelt elkaar aan en weet wat de ander bedoelt, doormaakt, voelt en wil zeggen. Juist in de non-verbale taal liggen de sleutels tot echte verbinding. Ooit was je zelf een baby; zou jouw moeder jou echt begrepen hebben, toen je nog zo klein was? Wat heb je allemaal gelaten en/ of gedaan om begrepen te worden, om gezien en gehoord te worden? Erkenning te voelen en je geliefd te voelen? Is dat je überhaupt ooit gelukt, of doe je daar nog steeds je stinkende beste voor? Dat is nl. wat wij mensen vaak doen, we DOEN i.p.v. ZIJN.

Ik gun het alle zwangeren en hun (op)groeiende kindjes om zich geliefd, gehoord en begrepen te voelen.

Daar waar het leven begint en nooit meer ophoudt te bestaan... Of het nu bij je hier op aarde is, of voortleeft in een andere dimensie, het hiernamaals, de hemel, het universum, het... Het is ooit ergens begonnen en zal er altijd zijn

JE KINDEREN...
Je kinderen zijn je kinderen niet.
Zij zijn de zonen en dochters van 's levens hunkering naar zichzelf.
Zij komen door je, maar zijn niet van je,
en hoewel ze bij je zijn, behoren ze je niet toe.
Je mag hen je liefde geven, maar niet je gedachten,
want zij hebben hun eigen gedachten.
Je mag hun lichamen huisvesten, maar niet hun zielen,
want hun zielen toeven in het huis van morgen,
dat je niet bezoeken kunt, zelfs niet in je dromen.
Je mag proberen gelijk hun te worden,
maar tracht niet hen aan jou gelijk te maken.
Want het leven gaat niet terug,
noch blijft het dralen bij gisteren.
Jullie zijn de bogen waarmee je kinderen
als levende pijlen worden weggeschoten.
De boogschutter ziet het doel op de weg van het oneindige,
en hij buigt je met zijn kracht opdat zijn pijlen snel en ver zullen gaan.
Laat het gebogen worden door de hand van de boogschutter
een vreugde voor je zijn:
want zoals hij de vliegende pijl liefheeft,
zo mint hij ook de boog die standvastig is.
- Kahlil Gibran -
Voel je vrij om deze blog te delen
Reactie plaatsen
Neem de verantwoordelijkheid over jouw eigen leven, gezondheid & geluk zelf en schrijf je in voor de E-zine “ik hou van mij”

Laat je inspireren

50%
Aanmelden
Your information is safe with us