En weg is je kind...of verdween jijzelf eerst

En weg is je kind...of verdween jijzelf eerst

En weg is je kind...of verdween jij eerst?

Ik ben benieuwd naar wat er bij je opkomt, wanneer je deze tekst leest en de foto's erbij ziet?! Wat doet dat me je? Is er een situatie die daarbij naar boven komt?

Ik ben mijn kinderen nooit letterlijk kwijt geweest, maar ken zeker wel situaties waarbij ik ze even uit het oog verloor, figuurlijk. Ik denk ook dat dit heel menselijk is, maar ik wil dit zeker niet. Ik probeer er altijd ECHT voor ze te zijn, als ze me nodig hebben, niet alleen fysiek, juist ook mentaal. Dat ik oprecht luister naar hun verhalen, zodat ze zich gehoord, gevoeld, gezien en begrepen voelen.

Om me heen zie ik talloze voorbeelden van mensen die niet eens in hun eigen lijf zitten, laat staan dat ze zich dan open kunnen stellen en verbinden met kun kind(eren). Ze hebben geen flauw idee wat ze zelf echt willen en wie ze (willen) zijn, dat voelen kinderen. Soms zie je het letterlijk, de voorbeelden met ouders die op hun telefoon zitten, terwijl ze in de speeltuin zijn, samen wat eten, spelletjes doen, over straat lopen. En die kinderen, groot en klein, maar om aandacht vragen. In eerste instantie zullen ze het nog netjes vragen, om daarna steeds luidruchtiger te worden, of juist stilletjes in een hoekje verdwijnen, omdat papa of mama ze toch niet horen. Baby's zie je hier al mee worstelen. Zo kan ik nog heel veel voorbeelden benoemen, hele zichtbare, maar ook ogenschijnlijk onzichtbare, waarbij de ouders geen of weinig aandacht besteden aan hun kroost en dat zijn echt gemiste (verbindings)kansen lieve mensen. De wereld, het leven, het gaat zo snel. Mega cliché die je overal hoort. Punt van clichés is, dat ze waar zijn! Mijn vraag is; zorg dat je de (spaarzame) tijd met je kids op een fijne manier doorbrengt en luister naar je kind. Ze hebben zoveel moois te brengen en je zult je versteld staan van de leermomenten die je er zelf uit kunt halen.

Morgen krijg je in mijn nieuwe blog tips hierover. Ik ben niet zo van de tips en adviezen eigenlijk, omdat gebleken is dat mensen hier weinig of niks mee doen. Ik hoop echter dat jij dat wel gaat doen en gaat voelen met name waar het echt over mag gaan.

Reactie plaatsen
Neem de verantwoordelijkheid over jouw eigen leven, gezondheid & geluk zelf en schrijf je in voor de E-zine “ik hou van mij”

Laat je inspireren

50%
Aanmelden
Your information is safe with us