Esther Krieken
01/22/2020
1 min
0

Ben jij een rolmodel voor je kind, of hoor je liever bij de meelopers?!

01/22/2020
1 min
0

Oeps, pijnlijke vraag...

Ik weet dat de meeste mensen zich dit niet eens af willen vragen, laat staan dat ze er antwoord op willen geven...ik betrap me daar zelf ook weleens op (alhoewel steeds minder gelukkig).

We vergeten vaak, of denken er juist teveel aan, dat anderen ons observeren. Wanneer de telefoon leeg dreigt te raken, ontstaat er paniek en in schijnpaniek (zoals ik het noem) gedragen mensen zich vaak raar en overdreven. Echt, helemaal uit zijn verband gerukt, als je het mij vraagt.

Zo klagen we ook over het weer, het verkeer, de politiek, de baas, de klanten, de kinderen die er een bende van maken, de...

Wanneer we niet krijgen wat we willen; hup en hallo klaagmodus...

Van kleine dingen maken we één groot drama, de peuterdramaqueens zijn er heilig bij.

Daarbij verkondigen we dat we meer horen te verdienen, niet genoeg krijgen, aan ons lot overgelaten worden, niet gewaardeerd worden.

Totdat...we ons beseffen wat voor signalen we hiermee afgeven aan onze kinderen. We zo graag willen dat zij gelukkig en "normaal" zijn. We tot het besef komen dat we daar iets anders voor te doen hebben dan bovenstaande en moeten stoppen met hun op de huid zitten, terwijl we zelf de controle over ons leven kwijt zijn. Totdat we beseffen dat we hun rolmodel zijn, ze ons kopiëren, ze ons laten weten en voelen waar het binnen het systeem aan schort en anders zou mogen, wat ze ons duidelijk maken door hun gedrag. Totdat we gaan luisteren naar onze baby's die ons proberen te vertellen dat ze eraan moeten wennen in onze wereld te zijn, dat ze de geboorte heftig en spannend vonden en dat de tijd in de baarmoeder ook niet altijd een feestje was. Totdat we eindelijk snappen dat wanneer we het kind willen veranderen, we eerst eens goed moeten kijken naar onszelf en daar veranderingen in door mogen voeren.

Doe mee met de 2de ronde DE MOEDER KIND RELATIE WAAR JIJ VAN DROOMT en jouw kind ook en doorleef en leer hier alles over!

https://ikhouvanmij.eu/challenge-de-moeder-kind-relatie-waar-jij-van-droomt-en-jouw-kind-ook/

Reacties