Ik Hou Van Mij Academie - Ge-zingeving - Gezinscoaching en therapie
ben de beste moeder

Als moeder (je bent al moeder vanaf het moment dat je zwanger bent), heb je het recht je goed te voelen, 24/7!

Ook mag je goed voelen; altijd en overal;

Wat wil jij, wat voor moeder wil je de rest van je leven ZIJN?

Ik sta voor Ge-Zingeving:

Bewust, Natuurlijk Ouderschap. Ouders die weten wie ze zelf zijn, vanuit een gezonde stevige basis. Deze start al bij de conceptie, zwangerschap en geboorte en vanuit je systeem van herkomst. Jouw gedrag en emoties ontstaan hier. Wat wil je wel en wat wil je niet doorgeven aan jouw kind(eren)? 

Ik werk graag met vrouwen die echt voor zichzelf durven te kiezen voor, tijdens en na de zwangerschap. Vrouwen die bewuste keuzes willen maken, zodat zij zelf en hun kind(eren) alle vrijheid in zichzelf voelen om het leven, zowel in de baarmoeder, als op deze aarde te leven op een manier die bij ze past. Ik gun alle baby’s de start, waarvan ze dromen, wanneer ze als ziel bij ons komen. Het is aan ons, vrouwen, om te luisteren naar dat wat onze kinderen ons ECHT willen vertellen.

They and we are all Storytellers!

Coaching/ Therapie

Online Academie

Lees over onze zwangerschapsbegeleiding en meer!

Klik meteen door naar onze online programma’s, e-books of lezingen en workshops en start vandaag met jouw eigen ontwikkeling. 

zwanger een nieuw leven een nieuw begin

Download hier jouw gratis E-book

Wil jij als (toekomstige) zwangere vrouw bewuste keuzes maken, gebaseerd op wat jij echt wilt? Jouw moederschap in eigen hand hebben? Kortom; de moeder zijn of worden die jijzelf wilt zijn? Download dit unieke E-book en ontdek hoe je dat doet!

Therapie en coaching met paarden

Coaching en Therapie met de eerlijke en oprechte  aanwezigheid van onze prachtige Arabische Volbloedpaarden

 

Wat paarden van nature nog doen, is vol aanwezig zijn in het moment. Wat is er nu echt belangrijk? Veiligheid, plezier, de juiste keuzes maken die de kudde dienen. Wanneer jij je (tijdelijk) aansluit, ben je onderdeel van hen, van hun kudde, van “het Veld”. 
In de essentie heb je eerst van Jezelf te houden en dan pas van je kind. Doe je dit andersom, dan is het de verkeerde volgorde en gaat jouw kind in het leven (en al in de baarmoeder) patronen ontwikkelen om voor jou te zorgen, wat zich uit in allerlei gedragsvormen. Zorg daarom altijd eerst voor de 
(OPR)ECHTE VERBINDING MET JEZELF 

Zadel jouw (ongeboren) kind niet op met issues van jezelf. Neem verantwoordelijkheid voor jouw eigen proces, ook in het proces wat “moeder worden” heet. 

O.a. Bewustwording, Zelfonderzoek en Zelfreflectie openen de poorten naar jouw innerlijke liefde. Dit gaat ervoor zorgen dat de energie gaat doorstromen in jouw leven en in dat van jouw kinderen. Je hebt je kind lief, vanuit een open houding en kunt vasthouden en loslaten op het juiste moment.

zwanger
Hoe kan ik je helpen? Wat is voor jou De oplossing? Kies voor jezelf, ga voor Zwangerschapscoaching en Therapie.

Middels online programma’s en/ of  1 op 1 begeleiding ontdek en ervaar je hoe het is als je ECHT  verbonden bent met jezelf, om je van daaruit te verbinden met je (toekomstige) kind(eren). 

Dit doe je van binnen naar buiten (en niet van buiten naar binnen). Dit zit al IN jouzelf, je hoeft er alleen maar verbinding mee te maken. Openstaan voor de Liefde en van daaruit passende beslissingen maken en niet (meer) de angst de regie over laten nemen.

Je dient keuzes te maken (en nee, dit IS niet moeilijk, je MAAKT het jezelf onnodig moeilijk), aan de slag te gaan met diepgaande veranderprocessen, in verbinding komen met jezelf en anderen, weten wie je bent en wat je wilt en waar je voor wilt staan in het leven (waar je letterlijk en figuurlijk je leven voor zou willen geven wellicht). Hoe doe je dit; door de verantwoordelijkheid over je eigen leven en handelen zelf (terug) te nemen. Wij helpen jou de rust te vinden en vast te houden, jouw eigen ruimte in te nemen, zodat jouw kind de ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Geen stress en gezeur meer, maar afrekenen met het gedoe wat jou ervan weerhoudt om een fijn leven te leiden, ook en juist in jouw zwangerschap. D.m.v. zwangerschapscoaching en therapie en unieke online programma’s, workshops en lezingen afgestemd op jouw behoeftes.

Zwangerschapscoaching,- en therapie bestaat bij ons niet uit kant en klare behandelplannen, maar maatwerk; dat is wat wij leveren. Wij begeleiden diepgaande veranderprocessen, waarbij je als vanzelf overgaat tot de juiste acties. Geen wonderpil, waarbij je afhankelijk blijft van ons, maar gewoon jij die de regie weer in eigen handen neemt.

 

Drie redenen om voor ons te kiezen

Rust is jouw goud

Veilige Omgeving

Wij bieden een veilige, fijne omgeving, waar jij al je innerlijke potentie aan kunt boren.

een op een traject

Duidelijk & Reëel

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, dus hierin gaan we voor duidelijkheid en kei-harde realiteit.

Practice what you preach

Eigen motivatie

Jij gaat jouw interne motivatie vinden zodat je voor blijvende resultaten kunt gaan.

Mijn missie

Samen met een team van experts op het gebied van gezinscoaching en therapie bouwen we aan een wereld waarin ouders zich bewust zijn van hun rol en invloed als ouder; Bewust en Natuurlijk Ouderschap. We laten onze (toekomstige) kinderen kind zijn en zich ontwikkelen op een manier die bij hen past. Dit start voor elk mens bij de basis: conceptie, zwangerschap en geboorte. Wat je hierin beleeft en ervaart, vormt de blauwdruk voor de rest van jouw leven. Jouw gedrag en emoties zijn hier ontstaan. Ook waar je vandaan komt en de generaties voor jou is van grote invloed op wie jij nu bent.

Wanneer je zwanger bent, ben je als moeder van je ongeboren kind verantwoordelijk voor jouw eigen “Staat van Zijn”. Het kindje in jouw buik voelt en ervaart dat wat jij voelt en ervaart.

So Better Take Good Care of Yourself.

Therapie en coaching expert

Ervaringen van anderen

Esther heeft zowel het leven van onze kinderen als ons gezin verrijkt. Het traject dat wij als gezin bij Esther hebben gevolgd was voor ons allemaal, op onze eigen wijze, een leerzame ervaring, waarmee we verder zijn gekomen in onze persoonlijke ontwikkeling.
Wij wilden ons zoontje helpen zonder medicijnen! Hij deed niets meer op school [7 jaar]. Esther begreep meteen de noodzaak en wist gelijk de gevoelige snaar te raken. Ons zoontje leert dat hij mag zijn wie hij is en dat hij het niet alleen hoeft te doen en hulp mag vragen. Nu ben ik sterker dan ooit en dat geeft kracht om tegen de wereld van labels en hokjes op te boksen! Wij zijn dankbaar deze inzichten met behulp van Esther en Anne onder de knie te krijgen zodat we samen heel ons gezin sterker en mooier liefdevoller enz enz van wordt.
Karin Kelders
ZZP'er in de Zorg
Via Esther en haar paarden werk ik al een tijdje door vragen heen die me al mijn hele leven bezig houden. Binnen ons gezin is iedereen in beweging maar we draaien tegen elkaar in. Dat doet zeer en het vraagt om bergen geduld die ik ook wel eens verlies. Esther en haar paarden spiegelen mijn zorgen of irritaties en laten me bewust worden van waarom ik doe wat ik doe. Het moest met mij beginnen, mijn dochter verandert dan vanzelf mee. Het steeds beter leren kennen van mezelf maakt dat ik me bewust ben van zaken als het voortdurend eerst zorgen voor anderen en pas daarna voor mezelf.
Linda Frielink
Leerkracht Speciaal Onderwijs
Een jaar geleden kwam ik in contact met Esther en haar praktijk. Ik vond het ontzettend spannend om aan mijzelf te gaan werken, maar wat was dat nodig. Door Esther en haar paarden lukt het mij steeds beter om tot mijn kern te komen. Laat ik verdriet toe in mijn leven, kom ik er steeds meer achter wie ik eigenlijk echt ben. Het is intensief, maar met Esther aan mij zijde weet ik zeker dat het goed komt! Ik ben Esther ontzettend dankbaar voor alle inzichten. Ik raad iedereen aan om kennis met haar te maken. Niet alleen als het even tegen zit, ik geloof dat het op zijn tijd goed is om een keer echt naar jezelf te kijken. Dan ben je bij Ik hou van mij, op de goede plek. ❤
Iris Lievens
Management Politie
Via via had ik al vernomen over Esthers geweldige, helende werkwijze. Begin dit jaar kwam ik mezelf tegen, dit kwam vooral tot uiting bij mijn zoontje. In mijn achterhoofd kwam Esther aan het licht. Wij zijn samen deze reis aangegaan. Wat voor een...Mijn hele gezin wordt hierbij betrokken. De een eenmalig, de ander wat vaker. Wat ik een openbaring vind want alles is energie, systemen, samenhang. Helend is de natuur, Esthers dieren maar vooral Esther zelf. Doortastend, eerlijk (ook naar zichzelf), vanuit haar hart en liefde werkt ze met overgave. Met vertrouwen dat je het zelf kan, geeft ze de juiste handvaten. Laat ze je los na een sessie maar reageert altijd als je haar achteraf een vraag stelt. Ik heb grootste stappen gemaakt, wij blijven verbonden. S🖤
Simone Roeters
❤️❤️ Ff een berichtje van mij! Mijn leven is heerlijk en ik geniet met volle teugen van Luna. En nog steeds denk ik vaak aan onze sessies en lukt het heel goed om voor mezelf te zorgen. Het gaat écht goed met mij, en dat heb ik ook aan jou te danken 😘😘
Marlein en Luna
Marlein Erkens
Via een vriendin hoorde ik van Esther. We klopten bij haar aan omdat onze dochter Isis na jaren worstelen op de lagere school om het vooral ‘goed’ te doen al haar zelfvertrouwen leek te zijn kwijtgeraakt. Van een mondige, praatse rebel was ze veranderd in een meisje dat het liefst wegkroop achter haar laptop. Stil, somber en ervan overtuigd dat ze eigenlijk niets kon dat er echt toe deed. Zo’n verlossing als de boodschap dat ze dyslexie had op haar zevende was geweest, zo’n strop om de nek leek het op haar elfde te zijn. En de onophoudelijke teleurstellingen op school maakten het er niet beter op, daardoor ontwikkelde ze een immense faalangst (of straalangst, zoals Esther het noemt). Ondertussen leek haar broer, als volgroeide puber, alles te willen ontdekken wat god verboden heeft. Dit zorgde voor de nodige spanningen in huis. Zelf worstelde ik met de overgang en was vooral moe, heel moe. Ik had de kracht niet om de kar in het goede spoor te trekken. Esther hielp ons gezin daarbij. Je leest het goed, ons gezin, want ze keek verder dan Isis. Ik hoor haar nog zeggen: “Dymph ik denk dat er nu eerst voor jou werk aan de winkel is. Hoe wil je Isis namelijk ooit leren van zichzelf te houden als je daar zelf zo’n moeite mee hebt.” Het was typisch Esther: stil observeren, goed luisteren en dan ‘als uit het niets’ precies die vraag stellen die de oogkleppen van je gezicht doen kletteren. Mij leerde ze vooral wat liever voor mezelf te zijn en mijn rust te pakken als ik dat nodig had (en dan zonder me een ‘loser' te voelen). Isis kon ik hierdoor het goede voorbeeld geven. Daarnaast ging ze met Isis aan de slag. Ze liet haar vooral vertellen, geleid door de vragen die ze stelde, maar paste ook EMDR en hypnose toe. Langzaam maar zeker zagen we daardoor de oude Isis weer te voorschijn komen. Ze is nu 12, lacht weer volop en heeft haar mondigheid terug. Ondertussen schieten haar prestaties op school omhoog en maakte ze de eindcito die ze zolang gevreesd had boven verwachting (van school dan). Het belangrijkste voor ons was dat Isis de toetsen in alle rust had gemaakt. Niet met het idee ‘ik moet scoren’, maar met de gedachte ‘ze willen gewoon zien wat ik kan, dus ik zal eens kijken wat er vandaag lukt’. Het is heerlijk om haar nu weer te zien stralen. En fijn om te ontdekken dat het Isis echt helpt als ik haar laat zien dat je een zoveel leuker mens bent als je minder moet en veel meer mag. Dikke kus, Esther, wat je ons leerde is onbetaalbaar. Mooi mens ben je toch.
Ik ben samen met mijn dochter bij Esther geweest. Zelf heb ik geen 'aangeboren' liefde voor paarden, ik ben er echt bang voor. Maar ik zette me er overheen voor mijn dochter 😉 En dat ging heel goed. Mijn dochter en ik hebben allebei veel geleerd van de therapie. Vooral onze relatie en hoe we voor elkaar zorgen was een eye-opener. Wat mij het meest is bij gebleven is het moment dat 1 van de paarden precies tussen mijn dochter en mij in ging staan. Ik kon haar niet meer zien en voelde mij daar zeer onprettig bij. Zo heb ik ontdekt dat ik mijn dochter altijd wil 'lezen', wil zien om te weten hoe ze zich in een situatie voelt. Daar was ik me nooit zo bewust van. Door dit te ervaren neem ik het mee in andere situaties en maken we het voor elkaar makkelijker! Esther zorgt voor een ontspannen sfeer waardoor we ons makkelijk konden openstellen. En ik zelfs mijn angst voor paarden vergat! Bedankt Esther!
Peggie van Roij
Peggie van Roij
Accountmanager & Projectondersteuner bij Hoogland Medical
Esther is een uitblinker in haar vak! Als moeder (loopbaancoach) gericht op zoek gegaan naar een coach vanuit het systemisch werken en bij Esther uitgekomen. Samen met haar dieren een absolute aanrader 👌
Feriye Tastan
Feriye Tastan
Loopbaanadviseur

Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Wij worden heel gelukkig als we jou als (toekomstige) moeder kunnen begeleiden in jouw proces. Wij gunnen het onszelf en onze kinderen om zichzelf te kunnen zijn, los van alle labels, etiketten en diagnoses. 

Kernwoorden zijn:
Bewustwording, Verwondering,
Verandering
Verbinding, Actie,
Rust, Ruimte
Levenslang resultaat
Onrust rond de zwangerschap kent eindeloos veel uitingsvormen. Vaak pas als de rust verstoord wordt, gaan vrouwen op zoek naar hulp. Weet dat het allemaal symptomen zijn, die opspelen. Wat wij veel tegenkomen hierin, zijn o.a.:
 • Vermoeidheidsklachten
 • Gevoelens van frustraties
 • Moeite met keuzes maken, die goed zijn voor zichzelf en voor haar kind
 • Hoge of juist lage bloeddruk
 • Hormonaal uit balans
 • Meer dan anders zorgen maken over bijv. je relatie, gezondheid, balans werk- privé- zelfzorg
 • Misselijkheid
 • Harde buiken
 • Rug en,- of bekkenpijn
 • Niet zwanger worden (waarbij er medisch gezien “niks aan de hand is”), of niet zwanger blijven (door miskramen, buitenbaarmoederlijke zwangerschappen)
 • Trauma (PTSS)
 • Concentratieproblemen
 • Vergeetachtigheid
 • Slaapproblemen
 • (Onopgemerkt) Tweelingverlies, Meerlingenverlies
 • Klachten rondom “Eetstoornissen”. Deze waren er vaak al. Door een veranderend lichaam, worden de symptomen vaak erger.
ik wil zwanger worden

Blogberichten voor jou

Ik Ben Niemand

IK BEN NIEMAND Hoe komt deze zin bij je over? Check ff in bij jezelf, voordat je verder leest. Er

Lees verder »

Heb je een vraag?

Blijf er niet mee rondlopen en stel ze!

Ik Hou Van Mij Academie draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches